Olivia fick äntligen prova att rida!


oliviaridning.png

"Genom det bidrag vi fick från Aktivisfonden kunde vi ge Olivia de ridlektioner som hon så länge hade önskat sig. Ett innerligt TACK!"

Anna-Maria

 

84 gymnaster med olika funktionsvariationer


ab.jpg

I helgen genomförde vi vårt Alla Kan Gympa läger på Lingvallen. 

 Lägret blev en succé, både i antal deltagare, vädermässigt och genomförandet. Totalt 84 gymnaster med olika funktionsvariationer deltog.

De bidrag vi får av er kommer vi att använda till att täcka upp för alla de medhjälpare som behövs på lägret. Vi har en stor kostnad för både mat, logi och milersättning för alla som jobbar ideellt på lägret är och mycket glada och tacksamma för det ekonomiska stöd vi får från Aktivisfonden!

 

Stort tack!

Pia & Gymnastikförbundet Syd

 

Första gången på skidor!


skidor1.png


Tack vare det bidrag vi fick från Aktivisfonden kunde vår 12-åring för första gången testa att åka skidor i Branäs! Att uppleva fjällen tillsammans gav mersmak och vi kommer säkert att åka fler gånger, nu när vi vet att det fungerar för hela familjen.

Ni är viktiga, fortsätt ert fina arbete!

Vänliga hälsningar,

Hilda

 

Alice får gå på ridskola.


hästtjej.png

“Ni har hjälpt till att en uppfylla en önskan för vår dotter Alice Engblom som är född med dubbelsidig grav hörselnedsättning och även lider av selektiv mutism (ångest för att tala). 

På grund av att mycket tid går åt till sjukhusbesök, teckenspråksövning, skolmöten, upprepningar, psykologkontakter mm har vi föräldrar svårt att arbeta heltid och budgeten är åtstramad. Ert bidrag har gjort det ekonomiskt möjligt för familjen att låta Alice gå på ridskola. Med hästarna släpper Alice pratångest delvis och hästarna bryr sig inte om Alices hörselnedsättning, här är det skänklar (ben) och fysisk närhet som är metoden! Tack!”

Stort tack Aktivisfonden,
Alice (här på Guldflingan på Nordhallands Ridklubb) och hela familjen Engblom

 
 
 

Nya löpskor & massor av glädje.

 

 
image1-1.png

Levi Johansson, är så lycklig för bidraget från Aktivisfonden. Levi har asperger och dcd och att få möjlighet att röra sig är oerhört viktigt! 

“Ett par helt nya löparskor har det blivit vilket resulterade i en andra plats i årets första lopp (Sthlm Trail Run). Levi lever och andas idrott, men främst löpning och fotboll. Redan nästa helg blir det nästa lopp igen, innan sommaren ska han försöka hinna med ytterligare tre lopp, plus att han gärna löptränar någon gång i veckan.”

Levi har även fått börja på npf fotboll och en del av bidraget har gått till benskydd, strumpor och målvaktshandskar.

Ett riktigt stort TACK till Aktivisfonden!

 
 
 

Hedda fick ta ridlektioner & Pyssla om hästar.


Hedda_Med_Häst_Ram_01.png

"Hedda använde bidraget från Aktivisfonden till att ta ridlektioner, vilket är bland det roligaste hon vet! Hon älskar att borsta och ta hand om hästar också. Hon får både bättre självförtroende och bra fysisk träning av ridningen"


Med vänlig hälsning,

Sofia Andersson

 

Leo åkte Skidor och skridskor under samma helg.


“Att få pröva både skid- och skridskoåkning under en och samma helg var en riktig hit 😄
Det trodde jag inte när jag sökte bidrag hos er ... skönt att bli positivt överraskad som förälder till en pojke med NPF. Fantastiskt att låta Leo få stå i centrum och bara njuta.”

Ett riktigt stort TACK,

Jane och Leo

 

Främjad gemenskap för Idun genom rid- och upplevelseläger.


“Tack vare ekonomiskt stöd från Aktivisfonden till vår dotter fick hon möjligheten att delta i ett integrerat rid- och upplevelseläger, där gemenskapen främjades mellan människor med och utan funktionsnedsättningar. Ridlägret var en totalupplevelse, helt anpassad efter de egna individuella förutsättningarna.

Ridning/ridsjukgymnastik skedde på islandshästar ute i naturen. Vår dotter förbättrade sina fysiska funktioner både avseende rörlighet, kroppsuppfattning, balans, koordination och muskelstyrka. Hon upplevde även att hon fick ett starkare självförtroende och knöt många nya kontakter. Fysisk aktivitet och samvaro med andra har väldigt positiva effekter på hur vår dotter mår.”

Ett stort, stort TACK!

Meg och Jan Karlsson

 

Viggo utmanar sig själv genom gymnastiken.


Viggo_gymnastik_01.png

“Tack för Aktivis fondens bidraget som användes till terminsavgiften för Viggos gymnastikträning. Ett utmärkt sätt för honom att göra sig av med energi och samtidigt utmana sig själv i vardagen.”

 

Med vänlig hälsning

Beatrice

 

Aktiviteter för sex barn.


Fam.Böök_01.png

“Tack så mycket för det ekonomiska stöd som barnen fick för att prova fysiska aktiviteter. Utan er hjälp hade det inte varit möjligt för våra 6 barn 8-15 år 😍😊! Ett av barnen provade spela hockey med jämnåriga. Ett av barnen provade innebandy.
4 provade på Parkour och Trampolin en hel dag! Vilken enorm lycka!”

Tack än en gång för att ni finns!

Familjen Böökari 

 

Samson får äntligen möjligheten att lära sig simma.


sim_01.png

“Först och främst vill vi tacka Aktivisfonden för bidraget vi har mottagit. Tusen tack, det kommer onekligen gynna Samson och hans hälsa väldigt mycket. Vi har direkt efter att vi mottagit bidraget anmält Samson på simskola i Solna, samt betalt hela avgiften. Vi har också inhandlat badbyxor samt simglasögon.

Idag (lördag) har Samson varit på första simlektionen. Han ingår i en liten grupp av barn och de har fått en erfaren och mycket pedagogisk simlärare. Precis de förutsättningar Samson behöver för att kunna träna, lära sig samt utvecklas. Simning är ett skonsamt och bra sätt för Samson att träna, då han inte överbelastar musklerna och därmed inte får så ont som vid annan träning. Ett stort plus är att han äntligen kommer få lära sig att simma, vilket naturligtvis kommer göra honom glad samt bidra till ett bättre självförtroende.”